vrijdag, juli 20, 2007

Eten in Tibet





Lhasa ligt hoog in de bergen en dat maakt het wat lastig voor de meeste beesten om hier een goed leven te hebben. Een uitzondering op deze regel is de Yak een soort buffel met lang haar die het hier prima doet.

De meeste oorspronkelijke tibitaanse levens producten zijn dan ook afgeleid van de gehard beest.

Natuurlijk moet ik dat ook proeven en heb inmiddels kunnen proeven :

Yak vlees, wat taai rundvlees, erg vet en word op smaak gemaakt met kruiden.
Yak boter thee, erg bitter voor thee.

Al met al niet erg lekker maar ik ben wel blij dat ik het geprobeerd heb.

Een ander product dat ik geproefd heb (hopelijk niet gemaakt van Yak) is Lhasa bier, die smaakt wel goed ;-)

Het eten in tibet word voorzien van een beest wat het goed doet op deze hoogte en dat is de Yak.

Tevens heb ik weer wat fotos erbij gezet, te vinden op de normale plek.


Edit: Het maakt nogal uit waar je Yak eet, ik heb inmiddels in een wat beter restaurant een goede Yak vlees gehad, waarschijnlijk van een wat jongere Yak.

Geen opmerkingen:

Tool tips

Mijn reisen naar:Azie| USA. Look here for all my art.